Specialisten

Revolutie in parketonderhoud

Antony Ekker, eigenaar van Anton Ekker Parket in Westenholte, gebruikt sinds drie maanden een nieuwe polijstmachine om op een parketvloer een nieuwe beschermlaag aan te brengen. De machine is ontwikkeld door Ekker, in samenwerking met leverancier Bona in Zweden. Het apparaat reinigt de vloer dusdanig dat een schuurbeurt na vijf tot tien jaar niet meer nodig is. Het proces gaat sneller en is daarom ook goedkoper. Bovendien blijft een vloer nog langer mooi.

Antony Ekker, de derde generatie Ekker, heeft in 2006 het bedrijf volledig van zijn vader overgenomen. Anton Ekker Parket is al jaren een begrip in Zwolle en omstreken. Vanuit de showroom aan de Papaverweg in Westenholte worden er prachtige vloeren verkocht die allemaal in eigen beheer gemaakt worden. In het aangrenzende magazijn en de werkplaats wordt alles op maat gezaagd. “Wij zijn niet gebonden aan standaardafmetingen. We kijken welke breedte plank het mooiste staat in de ruimte waar de vloer moet komen. En is dat niet een standaardmaat, dan is dat geen probleem. Wij hanteren onze eigen maatvoering,” aldus Ekker. In het magazijn heeft Ekker ook de mogelijkheid om een groter oppervlak van de gewenste vloer te laten zien. “Sommige mensen vinden het heel lastig om zich voor te stellen hoe de vloer van hun keuze er uit zal zien. In ons magazijn leggen we dan een groot oppervlak van de vloer neer, zodat een klant een duidelijker voorstelling van kan maken.”

Revolutionaire onderhoudsmachine

Omdat Ekker een vloer graag zo mooi mogelijk wil houden, blijft hij onderzoeken hoe het onderhoudsproces nog beter kan verlopen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe machine waarmee je vloeren reinigt en niet schuurt. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn vinding: “Het reinigen gebeurt erg grondig. De bovenste laag wordt geëtst en vervolgens behandeld met het onderhoudsproduct van die betreffende vloer. Het grootste voordeel is dat je niets van de houtlaag afhaalt, je laat de bovenlaag intact. Je polijst de vloer als het ware. Het gaat ook nog eens een keer sneller dan de methode waarbij je eerst schuurt. Hierdoor wordt deze onderhoudsbeurt ook nog eens stukken goedkoper. En uiteindelijk gaat je vloer nog langer mee.”

Oude vloer als nieuw

Anton Ekker Parket is naast de verkoop van nieuwe parketvloeren tevens gespecialiseerd in de restauratie van oude vloeren.

De showroom van Anton Ekker Parket vindt u op Papaverweg 108 in Westenholte. Meer informatie vindt u op www.antonekkerparket.nl.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.