Actueel

Nieuws

Nieuwe hypotheek? Ballonvaart cadeau! Lokaal nieuws woensdag 13 maart 2019

Nieuwe hypotheek? Ballonvaart cadeau!

Vind je droomhuis, kies een passende hypotheek en… stijg daarna op om je nieuwe woning vanuit de lucht te bekijken! Sluit je een hypotheek af bij Marcant Financieel Advies, dan krijg je een ballonvaart cadeau. De beste manier om over je nieuwe thuis te dromen.

‘Regel je in maart, april of mei via ons je hypotheek, dan trakteren we je op een ballonvaart’, begint Marcel Blekkenhorst. ‘Een unieke ervaring. Je stijgt op in de regio IJsseldelta en daarna is het een verrassing waar de wind je brengt.’

Snel duidelijkheid

Hetzelfde geldt eigenlijk voor je toekomst. Je hebt geen idee hoe je leven er over vijf of tien jaar uitziet. Niet verwonderlijk dus dat je bij verhuisplannen vol vragen zit. Want hoeveel kun je opnemen? Welke hypotheekvorm is geschikt? En wat moet je per maand betalen? ‘We begrijpen dat je duidelijkheid wilt’, zegt Marcel. ‘Daarom maken we snel tijd voor je vrij.’

Een hypotheek die bij je past

Wat Marcel en zijn compagnon Marco van Dijk precies doen? ‘We vertalen jouw financiële situatie naar de praktijk. De lage rente werkt uiteraard in je voordeel, maar ook toekomstplannen spelen een rol. Met elkaar stellen we een hypotheek samen die perfect bij jouw situatie aansluit.’ Dat je die hypotheek vindt, staat vast. ‘We zijn een onafhankelijk kantoor en kunnen kiezen uit maar liefst 25 aanbieders.’

Dus wil je de koop van je nieuwe huis vieren met je hoofd in de wolken? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking! Goed om te weten: de actie geldt ook bij het oversluiten van je bestaande hypotheek.

Marcant Financieel Advies
Burgemeester van Engelenweg 52a
8271 AT IJsselmuiden
T 038 2020 175
E info@marcant-advies.nl www.marcant-advies.nl

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Kampen.

Aanmelden